Довідка
Довідка
ЛКЛАУД ІД 162
Loading...

Тема 8. Довкілля і здоров'я населення.

Дізнаємось

вплив природних факторів (кліматичних, космічних, геофізичних) на здоров’я людини;
поняття гомеостазу та адаптації людини до умов довкілля;
біотичні фактори та природні осередки інфекцій;
основні види захворювань, пов’язаних із забрудненням довкілля;
небезпеку хімічного, радіаційного, бактеріального забруднення повітря, води й ґрунтів;
ознаки екологічно безпечних продуктів харчування;
принципи раціонального та збалансованого харчування, роль макро- та мікронутрієнтів;
взаємозв’язок якості води та здоров’я населення;
основи впливу радіації на організм, види опромінення, наслідки перевищення доз;
методи зменшення радіоактивного та хімічного забруднення продуктів;
шляхи природного виведення токсичних речовин із організму.

Навчимось

пояснювати взаємозв’язок між станом довкілля та рівнем здоров’я людей;
визначати чинники, що порушують гомеостаз і адаптаційні можливості організму;
аналізувати вплив забрудненого повітря, води та ґрунтів на виникнення захворювань;
розпізнавати основні симптоми хвороб, пов’язаних з екологічними факторами;
оцінювати безпечність харчових продуктів та розуміти принципи «екологічно чистого» виробництва;
формувати раціон харчування відповідно до рекомендацій ВООЗ;
аргументовано пояснювати небезпеку радіації для здоров’я людини;
визначати способи зниження вмісту радіонуклідів у продуктах;
підбирати продукти та харчові волокна, що сприяють детоксикації організму;
застосовувати знання для оцінки стану здоров’я населення в екологічно небезпечних територіях.

Матеріали

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Проблемні питання
  • Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Д.з.

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Тема
3 лекції
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
3 практичні заняття
1
2
3
4
5
Загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України
60